Dingle AIK F09/10

Referat: Kärra IBK F09/10 - Dingle AIK F09/10

Kärra borta. Brukar vara jämna och fysiska tilställningar. I våras fick vi bita i gräset rejält, då vi hade match i båda serierna samtidigt och fick åka med liten styrka till båda matcherna. Hur som helst, det brukar vara ganska jämna matcher lagen emellan.

I dag var det dock lite tunn trupp för vår del. Alla våra 09:or utom Emilia var på konfirmationsläger. Det betydde att vi skulle åka med vår 10/11 lag istället, vilket på pappret slkulle bli tufft. Emilia hade dessutom en skada sedan en vecka tillbaka som skulle kollas upp på vårdcentral idag. Vi frågade Damjuniorerna om lite hjälp och fick hjälp av Maja och Filippa. Filippa ersatte Emila som vi räknade bort pga skada. Blev senankmst och "bänk" för Emilia istället.

Match igång och som väntat har Kärra taktpinnen. Vi får försvara oss friskt i början av matchen och det är mycket pga hårt backarbete och Filippa som vi faktiskt är kvar i matchen. Sedan händer något i matchbilden och vi tar över mer och mer. Det är också Dingle som gör första målet. Alva med assist av Mileja startar matchens målskytte.
Vi visste hur Kärra skulle betesig och ta sina avslut. Det är tyvärr exakt så de får kvittera inna periodpaus. Skott utifrån, ganska centralt. Boll i nät och vi går till pausvila med 1-1.

Anra perioden är snarlik första, men Dingle har spelövertag en stor del av perioden. Lite böljande spel framoch tillbaka, men generellt ett skarpare spel av oss. Flera bra lägen som kunde slutat annorlunda, men lite luftsvingar och millimetrar utanför mål gör att vi går till en andra pausvila med fortdsatt 1-.1 på tavlan.

Tredjeperioden och nu öppnar det upp sig. Kärra får göra 2-1 på liknande sätt som deras 1-1 mål. Dingle är dock på huggetoch vi har stundtals bra tryck och spel framför Kärras mål. 2-2 sätts efter tilltrasslad situation av Maja (utan assist ) som trycker in den bakom Kärras keeper. Det är match igen! Bortdömt Kärramål då domaren blåstefter en fördelssekvens. Inte ett bra domslut, men gynnade oss denna gång...
3.-2 Kärra återigen utifrån centralt i banan. Vi har lite bekymmer att gå ut på skytt centralt. Lite stressade, men generellt kontroll på läget. 3-3 kommer efter att Stina Ö rånat Kärra efter en något sämre passning framför deras egna mål. Handledsskott upp i krysset och vi är med i matchen igen. Tyvärr kommer rekyl ganska snabbt. Ett utkast från Filippa som vi tappar centralt och Kärra tillåts ta ett par steg mot mål och får iväg ett slumpartat skott som snöpligt får in vid Filippas högerstolpe. Återigen snabb Dinglerekyl. Elin får iväg ett skott (efter pass av Stina J) som hamnar undermålvakt. Lång väntan på domslut, men nör målvakten lyfter på sig, så är bollen på rätt sida linjen. 4-4 på tavlan. och vi ser fram emot nedräkning mot matchslut. Tyvärr bjuder vi på en enkel boll till Kärras centrala spelare (igen) som får skjuta den otagbart bakom Filippa. Vi tar time out med en och en halv minut kvar och stökar om lite i kedjorna. Vi har ett par bra anfall , men mtiden rinner ut och matchen slutar 5-4 till Kärras fördel.

Sett till förutsättningarna gör vi en riktigt bra match och går därifrån med huvudet högt trots förlust. Återigen har vi med en betydligt lägre medelålder lyckats stå upp mot ettbra lag. Idag blev det förlust, men kunde lika gärna blivit oavgjort. Kärra bör ställa sig fler frågor än vi i alla fall...

Vi tackar Maja och Filippa för att ni "räddade" oss idag. En tunn trupp och en skadapå vår sista målvakt satte oss i en ganska pikant situation. Så återigen tack!

Ett extra omnämnande ockspå till Elin, som idag gjorde en fantastisk match. Höjde sitt bästa jag ett par snäpp, var alltid vaken framför Kärras mål, hade flera bralägen efter att ha placerat sig rätt och framför allt tog instruktioner från tränarna i pauserna och omvandlade till praktik i matchsituationen. Ett mål i protokollet dessutom. Bra jobb Elin! Kul att se utvecklingen!